HOME  //  ARTISTS  //  EXHIBITIONS   //  ABOUT  //  CONTACT     

 

 

 

DEAD BY THE LIVING //
// LIVING BY THE DEAD
DAMIEN HIRST VS ANDY WARHOL

PRIVATE VIEW 20th APRIL

 

Etter 18 år i kunstbransjen, fra Henie Onstad Kunstsenter via Kunstnerforbundet, til prestisjetunge Galleri Trafo og og sist Rod Bianco Gallery, er det en fantastisk stor glede å kunne invitere til åpningen av eget galleri og visningssted for kunst - Bakken Fine Art.

Da jeg nå innser at jeg er i ferd med å passere over i neste generasjon er det naturlig for meg å velge verker av to ikoner, fra to generasjoner, til åpningsutstillingen i Bakken Fine Art; Andy Warhol og Damien Hirst.
Andy Warhol (1928-1987) representerte på mange måter et brudd i kunsthistorien: han viste verden at design kunne bli kunst og at kunsten var til for folket – masseproduksjonen og de velkjente motivene gjorde kunsten tilgjengelig. Warhols motiver, og kanskje aller mest hans selvportretter er blant verdens mest kjente kunstverk.

Damien Hirst (f. 1965) tilhører neste generasjons mest anerkjente kunstnere. Med sine døde dyr på formalin, hodeskaller og medisinskap, som selges for milioner av dollar over hele verden, har han krevd sin plass i kunsthistorien. Hirst er også kjent som kunstneren bak det dyreste kunstverket laget av en nålevende kunstner; en hodeskalle besatt med 8600 diamanter.

Det finnes mange likhetstrekk mellom disse to kunstnerne, og de vil i aller høyeste grad være synlige i utstillingen, men jeg har valgt å fokusere på en klar forskjell: Damien Hirsts motivkrets fokuserer i hovedsak rundt døde objekter mens Warhol fokuserte på de levende.

I Living by Dead // Dead by the Living vil derfor Hirsts hodeskaller og et oksehjerte i sølv og Warhols selvportretter stå side om side.

Bakken Fine Art åpner dørene 20. april i Tordenskioldsgate 7. Galleriet vil vise skiftende utstillinger men også fungere som kunsthandel med norsk og internasjonal kunst i toppklasse. Velkommen!