HOME  //  ARTISTS  //  EXHIBITIONS   //  ABOUT  //  CONTACT     

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

PRIVATE VIEW 27th SEPTEMBER

Det er en stor glede å invitere til utstillingen -after Munch-; en utstilling med noen av kunsthistoriens fremste motiver.

I 1895 trykket Edvard Munch tre av sine mest kjente motiver (litografier); "Skrik", "Madonna" og "Selvportrett". 87 år senere (1982) åpnet norskeide Galleri Bellman dørene i 57-ende gate i New York, med 126 malerier og trykk av Munch. Utstillingen fikk stor oppmerksomhet, ikke minst fra Andy Warhol som besøkte galleriet med sin business manager Fred Hughes. Warhol, som tidligere hadde vært i Oslo og studert Munchs kunst, valgte seg fire av de utstilte motivene som han ønsket å hedre den norske kunstneren med. Kort tid etter komisjonerte galleriet tre serier med malerier fra Warhol.
I tillegg til maleriene fikk Warhols trykker Rupert Jason Smith i oppgave å lage prøvetrykk, til et opplag, av de tre valgte motivene: "Scream", "Madonna Self-Portrait with Skeleton’s Arm" og "Eva Mudocci" (etter Brosjen fra 1903). Innen opplagene blir trykket, legger Bellman ned sin galleridrift i New York. Da Warhol dør i 1987 inngår dermed prøvetrykkene i boet etter kunstneren. Prøvetrykkene, alle med unike fargekombinasjoner, har i de senere årene blitt omsatt på auksjoner verden over og er blant Warhols mest verdifulle trykk.

På utstillingen i Bakken Fine Art vil et av hver av Warhols "After Munch" motiver bli vist opp mot Edvard Munchs eget "Selvportrett" fra 1895. Vi ønsker velkommen til utstillingen som vil vare til 28 oktober.

 

 

Tidligere utstillinge:."Dead by the living"